Dizajnerska rasvjeta Francuske tkanine Talijanski premazi i opeke Njemacke tapete Design studio Zebra

Jeftino i efektno preuređenje doma

Pregledano: 30269 putaOno što trebate je želja za preuređenje doma, te vaša konačna odluka da krenete u akciju. Dizajn Sudio Zebra će Vam ponuditi neka rješenja, gdje ćete i uz mali budget, uz jednostavne i jeftine zahvate ostvariti promjenu, za koju ste mislili da je ne možete priuštiti.

Trebate znati, da je svaka promjena uvijek dobro došla, i nije zakašnjela, a pogotovo kada se njom osvježava i mjenja dosadni, stari prostor i/ili poboljšava njegova funkcionalnost.


Dnevni boravak.
U dnevnom boravku boravite najviše vremena, te ga trebate učiniti zanimljivijim, drugačijim, dinamičnijim. Odlučite se za tamniju boju dijela zida, primjerice crvenu, kojom ćete istaknuti neki predmet ili dio namještaja, koji dominira u vašem prostoru. Primjerice iza tv-uređaja, komode ili nekog drugog predmeta, koji dominira u prostoru, a svjetlije je boje.
Također možete staviti tapetu sa horizontalnim prugama, koju možete sami postaviti. Ukoliko ste skloniji ozbiljnijim i elegantnijim rješenjima, odlučite se za zidne tapete sa apstraktnim motivima ili jednostavno zaljepite naljepnice na udarni dio površine zida. Uvijek odaberite uzorak i boju tapete, koja će biti u određenom kontrastu sa namještajem, kako bi se primjerica lijepa stara komoda istaknula. Ako odaberete tapete sa krupnijim uzorkom, odlučite se za diskretnije nijanse boja, pogotovo, ako tapetama pokrivate veću površinu zida.

Ukoliko nemate umjetnički slika, te su vam zidovi prazni, a volite umjetnost, možemo vam dati rješenje, kojim ćete sami napraviti svoja ’umjetnička dijela’. Za to su vam potrebni dekorativni ravni i kutni profili od stiropora. U našoj prodavaonici imamo zaista veliki izbor, a njihova cijena je više nego prihvatljiva. Odaberite širinu i profilaciju profila, no pripazite da širina profila ne bude prevelika, u odnosu na površinu, koja se uokvirava. Za klasične kvadratne okvire, potrebni su vam ravni profili, a budući da je pakovanje 2 m ( 1 komad – 2 m), za manju ramu dimenzija 50x50 cm, dovoljan vam je 1 komad. Profile režete pod kutem od 45°, sa specijalnim kutomjerom (kojeg imate u svakoj prodavaonici za hobi majstore, te ima pristupačnu cijenu), kako bi se profilacije susjednih dijelova poklapale. Ukoliko želite rame posebnog oblika, da nisu kvadratne, tada trebate upotrijebite kutne profile, koje ćete kombinirati sa ravnim profilima. Za primjerice 2 barokne ili roccoco rame izaberite 4 kutna profila, te iste profilacije i širine ravne profile, kako bi napravili svoje umjetničko djelo. Nakon mjerenja, kutne profile ćete iskombinirati sa ravnim profilima, i ljepljenjem sa akrilnim ljepilom na zidu napraviti 2 atraktivne rame.

U prostor između 2 rame možete ugraditi „umjetničko djelo“, koje ćete izraditi na jedan od slijedećih načina:
- Zaljepiti komad tapete, po vašem izboru, te višak skalperom odstraniti.
- Zaljepiti naljepnicu na zid, sa nekim željenim motivom.
- Primjeniti premaz Arteco Flowers sa cvjetnim uzorkom ili neki drugi dekorativni premaz Valpaint.
- Zaljepiti zrcalo pomuću silikona na zid. Ukoliko vam se obično zrcalo čini prejednostavnim rješenjem, na njega naljepite dekorativnu foliju Reflectiv. Predlažemo sa motivom vitraja ili sa satiniranim dezenima.
- Možete zaljepiti plexi staklo u boji ili obično staklo, na koje ćete naljepiti dekorativnu foliju u boji Reflectiv.
- Također, pod staklo možete staviti fotografiju dragih osoba.
Bijele okvire od stiropora možete prebojati u metaliziranim nijansama sa premazima Valpaint.
Zidove možete ukrasiti sa nepravilnim postavljanjem dekorativnih elemenata ili konzola od tvrdog polistirena, koji bojanjem u prirodnim nijansama imaju izgled kamenih dekoracija iz starih dvoraca i palaća.
Jedno od rješenja je prebojati stare manje unutrašnje krilo, te ga koristiti kao ramu za fotografije.
Ukoliko ste pivopija, možete skupljati čepove piva, te ih ugraditi u zid. Ako ste vinopija isto možete učiniti sa plutenim čepovima, koje možete dodatno bojati sa transparentnim bojama, te tako umjetničko djelo, koristiti za ostavljanje poruka. 
Ukoliko posjedujete drage komade namještaja, a kojih se ne želite riješiti, jer su vam draga uspomena, jednostavno ćete im dati novo ruho na jedan od slijedećih načina:
- Premažite ih sa premazima Valpaint, a koji su vam ostali od premazivanja susjednog zida, primjerice u metaliziranim tonovima ili od izrade umjetničke slike sa Arteco Flowers. Neka rješenja smo dali u članku: Savjeti za uređivanje zidova dekorativnim premazima Valpaint.
- Dekorirajte ih sa dekorativnim samoljepljivim folijama.
- Za one sklonije kreativnim rješenjima preporučujemo osvježenje u Shaby Chicu. Nedavno smo imali u našim prostorima radionice o uređivanju dijelova namještaja tom tehnikom. Pogledajte: www.hobbychic.boogspot.com
Uglavnom, sa novom bojom ili naljepnicom, stari namještaj će se doimat poput sasvim novog i originalnog.

Na sličan način možete pretvoriti staru fotelju, sofu ili dvosjed u atraktivan komad. Pretapecirajte ih u željenu tkaninu, koja će se uklopiti s postojećim bojama i uzorcima ili će biti potpuni kontrast u odnosu na njih.
Novi ugođaj dnevnog boravka upotpunite različitim detaljima, koji će mu dati završni šarm. Stari i transformirani svjećnjaci sa ukrasnim mirisnim svijećama mogu svoje mjesto naći širom dnevnog boravka. Svjetlo u takvim svječnjacima ili lmpionima u večernjim satima će stvoriti poseban, intiman, opuštajući ugođaj.
Uz svijeće, svoje mjesto u svakom dijelu doma mogu naći dekorativni jastučići različitih veličina i boja. Stavite ih posvuda – na garniture za sjedenje ili klupu, krevete, podove za ugodno opuštanje. Cilj je pretvoriti dnevni boravak u relax prostor u kojem ćete zaista uživati.

Hodnik
U hodniku možete staviti 3 stara predmeta, koje ćete osvježiti premazima Valpaint.
Od komada starog do novog namještaja u 3 koraka - za to su vam potrebni:
stari stolić, obični stari okvir za slike i stari keramička vaza.
U ova recesijska vremena, teško je ponekad odlučiti se za kupovinu novog komada namještaja, stoga se dobro okrenite oko sebe i zasigurno ćete pronaći nekoliko komada postojećeg, možda pomalo oštećenog ili zastarjelog namještaja, kojeg pomoću naših trikova možete pretvoriti u zanimljive staro-nove komade!
Stolić: 1. dobro pobrusiti sve površine, 2. Premazati noge u crvenu boju 3. Gornju površinu obojati zlatnim tonovima Klondike.
Okviri za slike: 1. Izvaditi slike iz okvira, 2. Okvir premazati zlatnim tonovima Klondike. 3. U okvir slike – staviti na kartonu nanesen Arteco Flowers u crvenim nijansama ili staviti zrcalo.
Vaza: 1. Samoljepljivom trakom za zidove napraviti uzdužne pruge oko vaze 2. Premazati vazu sa Arteco Flowers u crvenim nijansama. 3. Nakon sušenja oprezno skinuti traku i staviti traku na obojani dio crvenim Arteco Flowers, te premazati sa zlatnim Klondike 4. Nakon sušenja skinuti traku i premazati sa Valpaint završnim lakom ili voskom.
Ukoliko želite novo na podnim keramičkim pločicama, zaljepite podne samoljepljive naljepnice sa željenim motivima u željenoj boji.

Kuhinja
Kuhinju učinite drugačijom uz pomoć dekorativnih tkanina. Iskombinirajte uzorke i boje zastora na prozoru, stolnjaka na stolu, jastučića na stolicama. Dekorativne tkanine prilagodite stilu uređenja kuhinje ili učinite kontrastne efekte. Ukupan doživljaj prostora će formirati i podne prostirke, koje možete postaviti dekorativno na određene dijelove kuhinjskog poda. Jednostavne, ali efektne promjene u kuhinji postići ćete i zamjenom fronti na način da zadržite korpuse i tako si smanjite troškove.
Staklene dijelove kuhinjskih elemenata transformirati će te sa dekorativnim satiniranim ili vitraj Reflectiv folijama. Samostojeći bijeli hladnjak možete transformirati sa samoljepljivim folijama u određenom dezenu i boji ili naprosto zaljepiti naljepnicu sa nekim motivom. Prozore, ukoliko ih imate u kuhinji obljepiti ćete sa vitraj dekorativnom folijom.

Spavaća soba
Spavaću sobu transformirajte kroz vrstu odabrane posteljine, prekrivače za krevete. Stare lampe i rasvjetna tijela možete osvježiti sa dekorativnim premazima Valpaint. Egzotične ugođaje postići ćete vrlo jednostavno kroz boje, materijale i dizajn lampi. Prozore uredite sa novim zastorima ili ugradnjom dekorativnih folija.

Dječja soba
Teenagersku sobu osvježite sa premazima za zid, kako bi dobili izgled Jeans. Također, koristite fototapete sa motivima ili junacima, koje vaša djeca vole. Odaberite vedre i tople boje koje pripadaju ovakvom prostoru predviđenom za igru i učenje mališana. Odabir boja prepustite vlasnicima sobe, jer je najvažnije da se oni u njoj dobro osjećaju.

Kupatilo
Kupatilo osvježite sa samoljepljivim bordurama, koje će se uklapati sa bojom i dezenom starih pločica. No, ukoliko vam se ne sviđa boja starih pločica, možete ih transformirati premazima Valpaint u željenim tonovima. Na prozore kupatila stavite dekorativnu vitraj foliju, a na tuš kabinu – satiniranu dekorativnu foliju Reflectiv.

Vi se pitate, a gdje ćete naći predmete!?
Mi odgovaramo: oni su tu, stoje ispred Vas. Odbačeni predmeti, sa jakom nostalgičnom komponentom.
Formula transformacije je slijedeća: Mi ćemo vam dati ideje i savjete „transformacije“, a vi ćete stvarati nove vrijednosti. Ukratko rečeno:“ Pokušati ćemo Vas naučiti da predmete iz drugoga kuta od sada gledate na drugačiji, novi način!
Predmetima, koji su već klasificirani kao otpad, pridodajemo funkcionalne vrijednosti. Ono što obične ljude ne zanima, nama privlači pažnju. Materijali na buvljacima, sajmovima antikviteta, podrumima, šupama, tavanima, mogu biti dobar „transformirani namještaj“. Primjerice, stolci napravljeni od dijelova starih bicikala ili stari telefon ili staklena boca, koji postaju otkačene svjetiljke.

Za efektne promjene nisu potrebna velika ulaganja, a osobito kada većinu stvari možete napraviti sami, samo morate znati, gdje ćete nabaviti materijal, i pronaći savjete, kojima ćete to realizirati.

Design Studio Zebra očekuje vaš posjet.

Mi ćemo vašim odbačenim predmetima dati nove funkcionalne vrijednosti.
Mi ćemo Vam ponuditi materijale, sa kojim ćete transformirati vaše odbačene predmete.
I na kraju svega, Vi ćete konačno osvježiti vaš životni prostor za manji budget, nego što ste i mislili.
Drugim riječima: Posjetite nas, poslušajte naše savjete, bacite se na posao i stvorite nove ugođaje u vašem domu, uz neprevelika ulaganja!

< < < Nazad